Видинският куклен театър ни представя на „Островът на съкровищата"

Видинският куклен театър ни представя на „Островът на съкровищата" | StandartNews.com

Видин. Видинският куклен театър ще представи България на престижен международен куклен фестивал в град Южний Сахалин на едноименния остров, съобщи директорката на театъра Павлинка Трифонова. На фестивала, наречен „Островът на съкровищата", трупата ще покаже постановката си „Пътешествието" от Магдалена Митева. В нея участват двама актьори – Иво Желев и Маргарита Костова.

Това е един нестандартен спектакъл. Двама млади пътуват по света – в Африка, Северна Франция, Италия и възприемат по свой си начин - с много чувство за хумор, видяното. Те откриват, че от различни предмети могат да се правят кукли, които стават част от персонажа на пиеската. "Нашите зрители – деца и възрастни, го посрещнаха с интерес, надявам се и в Азия да го харесат", каза директорът.

Фестивалът ще се състои от 6 до 16 октомври. В програмата му са включени спектакли от Европа – от Германия, Русия, България и най-вече от Азия. Професионално предизвикателство е да видиш куклени постановки от Япония, Корея и други страни от Азия, сподели за очакванията си Поли Трифонова.

Това е второто издание на фестивала. Домакините поемат всички разходи около участието на трупите, допълни г-жа Трифонова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай