ВИДЕО: Световните шедьоври оживяват

ВИДЕО: Световните шедьоври оживяват | StandartNews.com

Рим. Италианският визуален артист Рино Стефано Таляфиеро е събрал 100 от най-известните световни шедьоври на изобразителното изкуство в магична видео творба. Картините на Бугеро, Шишкин, Караваджо, Тициан, Рубенс и още много майстори, които се пазят в най-големите музеи и галерии, са "раздвижени" с деликатни 3Д ефекти, които не само не нарушават, а обогатяват дълбочината на пейзажите, изразителността на лицата и фигурите. Видеото е озаглавено "Beauty" ("Красота") и показва дълбокото уважение на автора към класическите произведения, превърнали се в еталон за поколения художници. 

Картините са така подбрани и подредени, че всеки зрител може да разчете в тях своя собствена история, или няколко. Движенията като на филм в комбинация с музикалните теми ни превеждат през цялата гама емоции от идилично спокойствие, през дълбок драматизъм до чиста радост и възхищение. 

Краткото филмче с продължителност 10 минути е подходящо за първа среща с художествените шедьоври за деца или възрастни, които са свикнали с новите форми на възприятие, в които образ, звук и движение заедно предават посланието на творбата. А ценителите на изкуството ще видят познатите платна в нова светлина и ще се убедят, че съвременното визуално изкуство съвсем не ограбва класиката, а може да я обогати с нови значения и популярност. 

Отделете 10 минути и се потопете в света на красотата и вечното изкуство: 

B E A U T Y - dir. Rino Stefano Tagliafierro from Rino Stefano Tagliafierro on Vimeo.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай