Понеделник,

Вежди с разплакваща изповед за майка си

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Разплакваща изповед за майка си направи най-успешният културен министър Вежди Рашидов, сега шеф на комисията по култура и медии, пред Мон Дьо по Нова тв. Той разказа как брат му е излязъл да повози майка им, за да й покаже как шофира. След няколко часа се прибрал в дома им, облян в кръв, заедно с полиция. Тогава Рашидов разбрал, че брат му и майка му са преживели тежка катастрофа. Майката на Рашидов починала от тежките контузии, които е получила при удара.

"Брат ми живя живота си с чувство за вина, че е убил майка ни", посочи той. "Когато трябваше да си взема последно сбогом, аз я прегърнах, издърпаха ме и в ръцете ми останаха само цветята в ръцете ми. Оттогава остана ревността към цветята и не съм садил повече цветя в градината си", разказа Рашидов.

"Не съм любовница на целия свят, за да ме обичат всички. Раснах в семейството на една горда и доказана жена. Аз не деля хората на произход - или е идиот, или не е идиот", допълни той.

Рашидов е предложил да бъде отпусната пожизнена пенсия от 700 лв. на скулптора проф. Георги Чапкънов – Чапа, разкри още политикът. Той направи и дълбок разрез на обществото и отношенията в него в момента.

„В момента чуваме само „бесим”, „колим”, „трепим”. Аз не съм привърженик, някой да говори от името на народа. Един човек, за да му е мръсна къщата, си е виновен само този човек. Ние всички сме си виновни. Докарахме си един нечовешки, недиалогичен, неполитически скандал”, заяви Вежди Рашидов. Той е на мнение, че на младите в момента, които "не са посадили и едно дърво", ако им дадат кирка, ще избягат. За него младостта е интересно нещо, на младини самият той е бил като днешните младежи.

„Един хора искат да използват тази прекрасна енергия. Днес се води една много лоша компроматна война. Ние сме жертви на компромати, а не на политики. Всички, които имат пари, създават идеологии. Идеолозите не са един-двама, много са”, смята Рашидов.

Той сподели за разговор с негов познат от малцинството. Питал го на шега защо не е на протест, а той му отвърнал, че ходил, но „давали малко”.

„България се е разболяла от омраза. От политическа непоносимост. Днес  приятели се карат заради идеологии, което е абсурдна история, отвратително е. Никога не съм харесвал политиката, ако не е градивна, не ми носи дивиденти. Ако тази политика не ми носи решение, от което аз и моите близки да сме по-щастливи, ако тя не ми пази държавата, където аз да дишам спокойно”, смята депутатът.

Според него когато човек поиска, трябва да може и три пъти да даде. Искат се оставки, но не се знае защо се искат. „Защото някой им го е казал”, отсече Рашидов. Той сподели защо се е отказал от мандата си като министър.

„Премиерът ме пита за мотиви, казах му – рак, КТБ, които откраднаха моите пари, и липса на мотивация. 60 години не са ремонтирани театрите. 10 успях да отремонтирам. Кой театър убих? Аз вкарах България в Лувара. Кукузелите кога са пяли в Нотр Дам? Три дена пих с директора, докато го убедя да вкара ортодокса в католически храм. Казвам това не, за да се хваля, а защото изпитвам гордост, изпитвах щастие, е мога да го направя”, обясни той.

 

Рашидов сподели, че с Борисов вече не се чуват често, тъй като „други хора го съветват”. Преди половин година бившият министър е дал на премиера всички свои съвети – подчертал е, че „червеите изяждат ябълките отвътре навън”.

„Той не е мутра, аз го познавам много отдавна. Тази мантра се върти от години. Нищо общо няма със СИК, знам с кого има общо. Помня още на времето, че работеше усилено и си изкара едни пари от честен и легален бизнес. Момчето си ги печелеше от работа. Той е симпатяга, мачо, наложи се в пространството, хората го обикнаха, защото е народняк. Той е един от тях, какво искаме от него. Все едно да искаме от Христо Стоичков да бъде философ. За какво му е да има акъл, той има златен крак. Колко българи имат такъв крак?”, попита Рашидов.

Рашидов сподели за срещата си Кеворк Кеворкиян и приятелството си с него. Той е първият човек, който го кани в телевизията, един от първите, които виждат таланта на Вежди. Определя го като вълк единак с безброй словестни битки.

"Нито една не си струва. въпреки, че имам физиономия на темерут, душата ми не е агресивна. Гледал съм да помогна, ако мога. Ако не, поне да не вредя", сподели той.

Вежди Рашидов определи Георги Първанов като най-успешния президент от целия преход. "Той намираше формулите на проблемите и в името на нацията се бореше. Генералите докараха държавата до това, което е в момента - анархия. Анархията ражда само динозаври", категоричен бе той.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички