Вера Су: Превишения на азотни съединения във водата

Най-сериозно е увеличението на стойността на азот-амониев - три пъти над нормата

Вера Су: Превишения на азотни съединения във водата | StandartNews.com

Установени са превишения на азотни съединения в морската вода край заседналия кораб край Камен бряг. Това съобщиха от МОСВ.

Най-сериозно е увеличението на стойността на азот-амониев (0,352 мг/л), което е над три пъти на тренда в бреговия пункт. Пробите са взети вчера непосредствено от водите до носа на „Вера Су“ и в брегови пункт на 60 м южно от заседналия кораб.

Досега измерваните стойности на азот-амониев показваха задържане в интервал 0,030-0,050 мг/л, докато вчерашните проби показват превишение над три пъти на тренда в бреговия пункт (0,114 мг/л. в 07:40 ч. и 0,143мг/л. в 17:30 ч.) и над 7 пъти при кораба.

Измерената концентрация на азот-нитритен е както следва: в пункт 60 м. южно в 07:40 ч. е 0,0083 мг/л., в 17:30 ч. е 0,0074 мг/л.; в пункт при носа на кораба - 0,0094 мг/л.

За резултатите от проверката са уведомени Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Областният координационен щаб.

Екипите на МОСВ продължават всекидневно да следят състоянието на водите в Черно море в непосредствена близост до заседналия кораб и остават в готовност за съдействие по време на следваща операция по разтоварване на кораба, пишат още в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай