В един град стана като в пещ. Термометрите полудяха

Утре продължава да е в сила оранжев и червен код в България за опасни жеги

В един град стана като в пещ. Термометрите полудяха | StandartNews.com

Екстремните температури продължават и днес. В един български град стана като в пещ. Термометрите буквално полудяха. В Петрич и Сандански те отчетоха 42 градуса. 

В Благоевград температурата е 38 градуса, полъх няма, което прави жегата непосилна.
В цялата област бе обявен червен код.

В планинско Банско температурата достига 34 градуса, в Разлог -36. Високите стойности се отразиха зле на най-вече на пациенти със сърдечно съдови заболявания, това коментираха от МБАЛ Благоевград.

В последните няколко дни през Спешно отделение минават между 60-70 пациенти, като 1/10 от тях са пациенти с влошено здравословно състояние, заради жегите. 

Не са редки топлинните удари, особено сред по-възрастните пациенти, коментира за Struma. com заместник директорът на МБАЛ д-р Ал. Костов, който съветва в часовете, в който слънцето е най-силно между 11. 00 и 17. 00 часа да се въздържате от излизане навън.

Да се приема  голямо количество вода, да се носят светли дрехи в големите горещини. Забрани за излизане се налагат на хората с хронични заболявания, най-вече на тези със сърдечни проблеми, на които горещините се отразяват изключително зле, категоричен е д-р Костов. 

Утре продължава да е в сила оранжев и червен код в България за опасни жеги от 42 градуса. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай