Ужас! Убиецът Полфрийман с български паспорт?

Преди месец той е направил консултация с един от най-известните ни адвокати в сферата на гражданските искове за натурализация

Ужас! Убиецът Полфрийман с български паспорт? | StandartNews.com

Убиецът Джок Полфрийман, който бе освободен предсрочно от затвора миналата година, се е прицелил в българския паспорт, съобщава Lupa.bg. По информация на сайта преди месец той е направил консултация с един от най-известните ни адвокати в сферата на гражданските искове за натурализация и ще се опита да я получи далеч по-скоро от предвиденото в закона.

Полфрийман неколкократно е обявявал за ужас на роднините на убития 20-годишен студент Андрей Монов, че смята да остане в България и че дори след решението да падне забраната му за излизане от страната, няма намерение да се връща в родната Австралия. Нещо повече, преди ден той лично написа в профила си в социалната мрежа фейсбук, че домът му вече е тук и няма да си тръгне, колкото и разни "фашисти" да се надявали на това.

За придобиване на българско гражданство по обща натурализация той се нуждае от пълна реабилитация от убийството, за което бе освободен наполовина от изтърпяното наказание. Тук е и ключът към врътката, която австралиецът се опитва да приложи, уточнява Lupa.bg.

За настъпване на пълната реабилитация законът предвижда сравнително дълги срокове. При неговия случай това би трябвало да отнеме 15 години, ако се вземе предвид, че бе осъден на 20 години затвор за убийството на Монов. Тъй като обаче той изтърпя 2 пъти по-кратко наказание и съдът го "помилва" предсрочно, ще се бори за 10 години. След това той ще има пълното право да кандидатства за наш паспорт, като дори не би му се наложило да сключва граждански брак с българка. Ако все пак и този късмет му се усмихне, чакането ще е общо до 13 години, а не както законът предвижда при други обстоятелства - 15. Възможно е и в рамките на тези дълги срокове текстовете да се променят конюнктурно, каквито обсъждания отдавна текат и така процедурата да се съкрати дори наполовина.

Разбира се, задължително условие е в тези срокове той да не извърши ново престъпление от общ характер, което се наказва с решетки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай