Ужас. Тапа на границата ни с Гърция

Ужас. Тапа на границата ни с Гърция | StandartNews.com

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" в посока Гърция, съобщават от "Гранична полиция".

Във връзка със значително увеличените преминавания през "Кулата" и "Маказа" на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, "Гранична полиция" препоръчва на българските граждани използването на алтернативни пунктове. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП "Илинден" като алтернатива на "Кулата".

Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП "Златоград" като алтернатива на "Маказа". За курорти в района на Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП "Капитан Петко войвода".

През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата с Румъния трафикът при пунктовете "Никопол" и "Кардам" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8 до 20 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границите с Турция, Сърбия и Северна Македония трафикът е нормален на всички контролно-пропускателни пунктове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай