Ужас! Кървава драма с българка в Италия

Става въпрос за убийство и самоубийство

Ужас! Кървава драма с българка в Италия | StandartNews.com

Трагедия с наша сънародничка в Италия.

Италианските власти откриха труповете на 66-годишна българка и на 88-годишния й мъж, с когото живеела на семейни начала в къща в Нетуно, близо до Рим.

Според в."Кориере дела сера" съседка на двойката чула два изстрела един след друг, а след тях още един в четвъртък следобед. След пристигането на карабинерите станало ясно, че става въпрос за Гергана Тодорова и бившия й работодател, а после партньор Франко Рафаеле ди Лелио.

Има обаче разминаване във версиите за часа, защото според властите смъртта е настъпила още сутринта. Възрастният мъж застрелял българката със законно притежавания от него пистолет, а след това го обърнал срещу себе си и се самоубил.

Българката се преместила в Нетуно през 2021 г. Първоначално работела като домашна помощничка при 88-годишния мъж, живеейки на горния етаж в къщата му. След като двамата се сближили, тя се преместила да живее с него. Все още в състояние на шок е домашната асистентка на двойката, която е изслушана от карабинерите.

Очаква се през следващите дни да бъде извършена аутопсия на труповете по нареждане на Прокуратурата на град Велетри. Следователите се опитват да разберат мотивите, подтикнали Ди Лелио към фаталния жест. Не е изключено българката да е искала да прекрати връзката им и това да е предизвикало решението на мъжа. Разследва се и защо на тази възраст мъжът все още имал разрешение за носене на оръжие.

В общините Анцио и Нетуно, които се намират една до друга на крайбрежието на 70 км южно от Рим, живее голяма българска общност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай