Ужас без край! Свирепа буря помете Русе, ураган в Търново

Порои на три места в страната, падат дървета

Ужас без край! Свирепа буря помете Русе, ураган в Търново | StandartNews.com

Природата сякаш ни наказва за всичко, което й причиняваме. На фона на убийствените жеги и 60-те пожара, които бушуват в страната, свирепа лятна буря помете Русенско, създавайки сериозни затруднения за шофьорите в региона. 

Днес в Дунавската перла бяха измерени ужасните 41,5 градуса, след което времето рязко се обърна и настъпи буря. Силните пориви на вятъра са довели до падане на множество дървета върху ключови пътни артерии, което наложи спешни мерки за възстановяване на нормалното движение.

Най-сериозно е положението в участъка между "Две могили" и "Обретеник", където паднали дървета са блокирали част от пътното платно. Шофьорите са принудени да навлизат в насрещното движение, за да заобиколят препятствията, което създава потенциално опасни ситуации, предава БЛИЦ.

По маршрута Русе-Силистра също са регистрирани паднали дървета, особено в отсечката между Русе и "Сливо поле". Това допълнително усложнява трафика в региона.

Веднага след получаване на първите сигнали за инцидентите, те са докладвани на спешния телефон 112. Очаква се мобилизиране на екипи от пожарната служба и пътното управление, които да се заемат с разчистването на засегнатите участъци.

Предвид създалата се ситуация, се препоръчва на всички шофьори, пътуващи в района да шофират с повишено внимание и намалена скорост, да се съобразяват с временната пътна сигнализация, ако такава бъде поставена, да следят за актуална информация относно състоянието на пътищата. При възможност да отложат пътуването си или да изберат алтернативни маршрути.

Силен дъжд, придружен от ураганен вятър, се изсипва над Велико Търново и областта. 

Потребители от социалните мрежи съобщават за съборени дървета по пътищата в областта.

Буря удари и района на Плевен. Силен дъжд, придружен от мощен вятър и гръмотевици се изсипаха над града. 

Подобна беше ситуацията и в Свищов. Измерени са 20 л/кв.м. от НИМХ-Свищов, съобщава Meteo Bulgaria. 

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай