Утре ще е ад. Жегата става убийствена. Кога ще разхлади?

Живакът удря 42 градуса

Утре ще е ад. Жегата става убийствена. Кога ще разхлади? | StandartNews.com

Времето няма милост. Утре жегата става непоносима. Температурите в първата седмица на август ще достигнат пределните за страната

Първата седмица на август ще е гореща, с температури, близки до пределните максимални стойности за нашата страна. Понеделник ще е кулминацията на горещата вълна, като следобед термометрите ще се колебаят между 37 и 42 градуса. Не са изключени и по-екстремни локални нагрявания.

В сила е червен код за опасно високи температури. Районите, където ще е най-горещо, са по поречието на Дунав, по долината на Струма и цялата Горнотракийска низина.

Крайбрежието се очертава като единствената зона с максимални температури под 40 градуса. Денят обаче и там ще е горещ заради влагата. Температурите ще са от 30 до 35 градуса, морската вода - около 27, вълнението - незабележимо до обяд с тенденция да се усилва от север на юг, съобщи Нова тв.

По планините ще е прохладно по високите части с температура в горещата част на деня около 25 градуса. В ниските масиви - до 32 градуса. Слънчево и почти безоблачно със силни пориви на западен вятър.

Жегата ще започне леко да отпуска страната чак след средата на седмицата с преминаването на студен атмосферен фронт. В летните месеци подобна нестабилност оформя голям риск от мощни летни бури с интензивен краткотраен валеж, бурна гръмотевична активност и градушки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай