Ултраскъпите подаръци за Доган. Майбах, яхта и безценна картина в сарая

С лимузината Доган ходел да гласува

Ултраскъпите подаръци за Доган. Майбах, яхта и безценна картина в сарая | StandartNews.com

Още грозни тайни изплуват за Доган от сараите му.

В гаража в Росенец при акцията на Антикорупционната комисия полицията бяха открити бронирания Майхбах, който Вълка подарил на Доган, както и луксозната яхта, с която почетния обичал да обикаля през лятото.

Лимузината и лодката бяха издирвани в рамките на делото срещу Румен Гайтански.

Луксозният Мерцедес, който е на стойност близо милион евро, е намерена в гаража на сарая на Росенец, обитаван до преди няколко дни от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, потвърждават източници от Комисията за противодействие на корупцията (КПК), пише Епицентър.

Яхтата е намерена на яхтеното пристанище пред резиденцята и задържана от Гранична полиция при опит да бъде изведена от български териториални води. По време на престоя си в сарая Доган наричал тази зона „моето частно пристанище“.

Лодката е откарана в граничната база в Созопол, „Мерцедес“-ът - на паркинг в ОДМВР Бургас.

И колата, и лодката са част от ултраскъпите подаръци, с които Гайтански обсипвал почетния председател на ДПС за неговите рожденни дни.

Автомобилът, който e брониран, е бил ползват от Доган само за придвижване между зимния и летния „сараи“ и за придвижване до изборната секция за гласуване.

"Майбахът на Сава", както нежно депесарите наричат лимузината за 1 милион евро, вече се намира в подземен паркинг на бургаската полиция.

В сарая в Росенец е намерен и оригинал на Владимир Димитров- Майстора - Момиче на фон круши, което е на стойност 80 000 евро.

В средата на август полицията и прокуратурата извършиха акция в офисите на Гайтански в София. Според съобщението фирмата притежава 30 луксозни автомобила. Съдът е разпоредил иземване на 8 от тях.

Първите са Bugatti, Rolls-Royce и Mercedes, които бяха открити в гаража  при камиони на сметоизвозващите му фирми "ВОЛФ" и ДИТЦ.

Останалите пет автомобила се издирваха.

Обявено бе, че се проверява дали колите са купени със средства от кредита, заради който Гайтански все още е в ареста. Два съдебни състава го оставиха там, обвинен като подбудител по разследването за отпуснатия от Българската банка за развитие необезпечен заем за 148,5 млн. лв. 30 милиона лева от тези пари Гайтански дал на дружество на Ахмед Доган.

Междувременно новинарските сайтове съобщават, че Доган е напуснал вилата на Рамадан Аталай в Пампорово и вече се намира в ловното стопанство на Гриша Ганчев - "Бялка", край село Орлене, Ловешко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай