Цацаров подписа споразумение с АББ

Целта е да се противодейства на заплахите пред банковия сектор

Цацаров подписа  споразумение с АББ | StandartNews.com

Докато медии  тръгнаха от сутринта по врачки, за да питат дали Цацаров няма да е следващият шеф на КПКОНПИ,  главният прокурор  подписа поредното важно споразумение, което цели противодействие на заплахите пред банковия сектор. Заедно с  председателя на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) Петър Андронов сключиха Меморандум за сътрудничество между институцията и организацията, съобщиха от държавното обвинение. На подписването присъстваха  Иван Гешев, заместник-главен прокурор, и Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк, която снощи бе избрана за Мисис Икономика.

Документът предвижда оперативно сътрудничество между Прокуратурата и Асоциацията за противодействие на заплахите пред банковия сектор и икономиката като цяло, които произтичат от престъпления, свързани с информационните технологии, подправени документи и платежни инструменти. Предстои да бъде създаден механизъм за бърз обмен на информация и уведомяване на компетентните органи за предполагаеми закононарушения, свързани с банкови дейности. Предвижда се и провеждане на обучения по теми от взаимен интерес.

Необходимостта от по-тясно сътрудничество между Прокуратурата и Асоциацията на банките бе обсъдена по време на срещата между ръководствата на двете институции, проведена през септември 2019 г. в Съдебната палата в София.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай