Цацаров: Малофеев има забрана за влизане у нас

Във връзка с предстоящите местни избори, той бе категоричен, че това не са акции, насочени срещу политически сили

Цацаров: Малофеев има забрана за влизане у нас | StandartNews.com

На председателят на „Двуглав орел“ Константин Малофеев е наложена забрана за влизане в България за срок от 10 години. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров в Народното събрание. 

В рамките на операцията, при която бяха извършени 11 претърсвания на адреси. Всички те са след разрешение на Специализираният наказателен съд, допълни той.

„Става дума за финансиране, което е предназначено за реализиране на определени интереси в Република България. Те са свързани с области и засягат пряко българската национална сигурност. Той даде пример с докладната записка, изготвена от обвиняемия, относно необходимата геополитическа преориентация на България. Моето мнение е, че това не е преследване за идеи, защото когато те се предават с пари и влияние това е престъпление.

Във връзка с предстоящите местни избори, Цацаров бе категоричен, че това не са акции, насочени срещу политически сили. Това не е атака срещу „Русофили“. Отговорността, която той носи е за личните му действия. Няма преследване заради идеи. Не се цели и разделение на българското общество, допълни главният прокурор.

"Трябва да реагираме на всяко посегателство срещу националната сигурност, независимо откъде идва. Обвинението на касае чужда държава, а две организации", уточнява Сотир Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай