Трима евродепутати поддържаха духа на Ленин

Протестите на 100-ия ден минаха спокойно

Трима евродепутати поддържаха духа на Ленин | StandartNews.com

Петото велико народно въстание се отличава от всички останали досега с пристигането в София на двама евродепутати от Хърватия и Ниндерландия,

които се изказаха в подкрепа на протестите в столицата. Евродепутат от Румъния се включи по видеоконферентна връзка.

Нидерландският евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Пол Танг напомни, че ЕП е приел резолюция, която оказва пълна подкрепа на българския народ в правото му на мирен протест и допълни, че докато българите са на улицата, те са в залите на ЕП и също се борят за това корумпирани политици да не получават еврофинансиране.

Румънският евродепутат Рамона Стругариу се включи по видеовръзка и отбеляза, че победата, която са постигнали в Брюксел, е победа на всеки един от българите, който е бил през последните 100 дни по площадите.

Хърватския евродепутат Иван Синчич заяви: "Европа не е сляпа. Вижда вашите проблеми. Ще ви подкрепи. Не сте сами".

"Корупцията в България е не само български проблем, корупцията е един европейски проблем и всеки един европейски гражданин трябва да се бори с корупцията в собствената си държава, за да може да живее нормален живот в една нормална държава", заяви хърватинът.

 Пламенният революционер проф. Велислав Минеков от "Отровното трио" отбеляза, че и дъжд да вали, гръмотевици да има, дори камъни от небето да падат, пак ще са тук.

След традиционното приключване на събитието с химна на България, организаторите призоваха протестиращите да се отправят на шествие до храм-паметника "Александър Невски", а след това по обичайния си маршрут до "Орлов мост".

 В 21:00 часа протестиращите тръгнаха и към БНТ, за да бъде чут гласът им в обществената телевизия, чийто гост днес бе и Арман Бабикян. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай