Сряда,

Търговците в Одрин учат български

От: Стандарт -
A
A
A

Председателят на Сдружението на камарите на занаятчиите и търговците в Одрин (СКЗТО) Кемал Джингьоз съобщи, че ще бъдат организирани безплатни езикови курсове по български и гръцки с цел осигуряване на по-лесното контактуване между българите и гърците, които идват в града и търговците.

Заради поевтиняването на лирата спрямо долара, интересът на българските и гръцките граждани към пазаруването в Одрин остава висок. Въз основа на заявени молби от търговците, СКЗТО пое инициатива за организиране на езикови курсове по български и гръцки. Това съобщава на сайта си „Хабертюрк“.

Председателят на СКЗТО Джингьоз заяви, че на търговците ще бъдат раздадени и речници на съответните езици.

„Смятаме да отворим курсове по български и гръцки за търговците. Модулът на курса ще включва техники за продажба и удовлетворяване на клиентите. Организираме съвещания и с Тракийския университет. Ще сключим договор с университета. Ще се опитаме поне търговците да натрупат лексика, с която да посрещат българските и гръцките клиенти на тезгяха. Търговците отправиха искане към нас. Подготвяме брошура съвместно с Камарата на индустриалците и търговците в Одрин. Ще раздадем и българско-турски и гръцко-турски речници на търговците. Това ще стане благодарение на Областна дирекция по търговията.“, заяви Кемал Джингьоз.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички