Петък,

Топлофикациите ни удрят с нови по-високи-цени

От: Рачо Рачев -
A
A
A

В момент, когато има понижаване на цената на природния газ, топлофикациите в страната масово са поискали увеличение на цените и то драстично. Във Велико Търново е заявено увеличение на парното от 140,5%. От „Топлофикация София“ са поискали цената да се увеличи с 20%.

„Искам да успокоя всички, че тези цени не са окончателни. „Топлофикация София“ е поискала повишаване на цената, но всички изчисления са направени на база на действащата цена на природния газ до 31-ви март. Цената, която сме поискали от КЕВР е дори по-ниска от действащата до 31-ви март. След като е подадено искането, цената на газа и на топлинната енергия е променена“, заяви пред Нова телевизия говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова.

„Това наше искане е направено на основание на действащите цени до 31-ви март и то ще бъде променяно съгласно новите цени, които може би ще бъдат определени от КЕВР“, посочи още тя. „Към този момента клиентите трябва да са спокойни“, категорична бе Павлова.

От „Топлофикация Велико Търново" съобщиха, че техните изчисления също са направени на базата на цената до 31-ви април.

„Въпреки всичко, което се е получило, „Топлофикация Велико Търново" е поела ангажимент и още преди месец и половина съгласно указанията на КЕВР в местна медия е оповестила цената, която ще предлага. КЕВР дава пределна цена, а дружеството може да я намалява и да прави промоции, както сметне за добре. Ние искаме поскъпване от 6%“, каза председателят на борда на директорите на „Топлофикация – Велико Търново" инж. Атанас Димитров.

„Независимо от получените към момента изчисления, сме взели решение за много по-ниска цена", посочи още той.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички