Топло, но с малко облаци и дъжд

Ще духа до умерен северозападен вятър

Топло, но с малко облаци и дъжд | StandartNews.com

Топло време, но с облаци и дъжд ни очаква и днес. Над страната ще има променлива облачност, по-често до слънчево. Сутринта в отделни източни райони все още ще има превалявания, а след обяд краткотраен дъжд ще превали и на отделни места в планините. Ще духа до умерен северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 22° и 27°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието облачността ще е променлива. Преди обяд все още с валежите. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, намаляваща по-често до слънчево. Преди обяд над източните райони на Стара планина, а след обяд над Родопите и планините в югоизточните райони на страната облачността ще е по-значителна и на отделни места там краткотрайно ще превали. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай