Вторник,

Тити лети на червено. Как се отърва?

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Автомобилът на Тити Папазов пак прелетя на червен светофар. Но притежателят на 35% от акциите на "Левски" няма да плаща глоба. Оказа се, че колата не е карана от него. Това стана ясно на  брифинг на Мартин Цурински от Пътна полиция.

Декларация, подадена в отдел Пътна полиция към СДВР, отърва Константин Папазов от поредна глоба и загуба на контролни точки. „Отдел "Пътна полиция" към СДВР се самосезира във връзка с публикуваното видео в социалните мрежи. В СДВР изгледахме клипа, заяви Цурински. Колата непозволено изпреварва колона от автомобили и прави ляв завой на червен светофар.

"Собственикът на превозното средство г-н Тити Папазов бе призован в отдел "Пътна полиция". Същият предостави декларация по чл. 185, ал. 5 от Закона за движение по пътищата, с която декларира на кого е предоставил автомобила за ползване. Водачът е установен. Той също е попълнил такава декларация, че той лично е управлявал автомобила и му е съставен акт за нарушение", каза още Цурински.

"По данни на Тити Папазов, той не е бил зад волана. По данни, с които разполага "Пътна полиция", това е само клипът, който е публикуван в социалните мрежи, автомобилът е заснет отзад и това не ни позволява да видим кой го управлява. Нарушението е преминаване на червено. Законодателят предвижда санкция в размер на 100 лева и осем контролни точки", обясни Цурински.

При последното си нарушение на пътя Тити Папазов на няколко пъти обеща, че повече няма да нарушава правилата. За последните 3,5 г. Папазов има 13 фиша, а общата сума с глоби към КАТ възлиза на 3000 лв.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички