Понеделник,

ТЕЦ "Брикел": Спират ни неправомерно

A
A
A

Днес, в ТЕЦ "Брикел" ни бе наложена принудителна административна мярка от РИОСВ-Стара Загора за спиране експлоатацията на инсталацията.

В мотивите си РИОСВ Стара Загора посочват, че са открили неизпълнение на условията, постановени в нашето разрешително.

Никога не сме пречили на контролните органи да проверяват нашата дейност и да констатират дали работим в съответствие със закона или не.

В рамките на последните две години броят на проверките, които са ни извършени е в рамките та три цифрено число. Лабораториите към Изпълнителната агенция по околна среда са идвали в централата многократно, като последните измервания са направени в рамките на август месец в присъствие на контролните органи.

Смятаме, че от гледна точка на спазване на екологичните изисквания сме едно от най-проверяваните предприятия в страната. Искаме дебело да подчертаем, че при всяко едно измерване на лаборатория не са констатирани превишения на допустимите стойности, включително и на последните две извършени през авгест месец.

В този момент смятаме, че сме попаднали в предизборната кампания на определена политическа група, която иска да покаже, че може да размаха пръст на друга политическа група, използвайки нас. Смятаме, че е проява на лошо рабиране от политиците ни на това какво представлява демокрацията след като правят кампанията си по такъв начин.

Обвинени сме в това, че изплозваме биомаса като част от нашето гориво. Да, ние не отричаме това. Не отричаме, че сме оползотворявали биомаса, но също така искаме да кажем, че това ние сме докладвали всеки месец както на РИОСВ – Стара Загора, така и на МОСВ. За такъв тип нарушение следва да бъдат придприети мерки от типа административна санкция/глоба и на дружеството да бъде направено предписание да се прекратят тези дейности. При не не се спазване на опратора от всичко това тогава бъде наложена принудителна мярка. Брикел не е получавал такъв тип предписание.

Тези действия от страна на институциите ще доведат до загуби на предприятието, от друга страна  и ще лишат хората от възможността да използват така жизнено важните за тях брикети за отопление. Брикел е заставена да спре своята дейност, което означава, че ще бъде спряно топлоподаването към абонатите на община Гълъбово.

 

Тагове: Тец "брикел"

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички