Теодора Енчева се завръща в БТА

Тя е назначена на позицията кореспондент в Белград

Теодора Енчева се завръща в БТА | StandartNews.com

Източник: БТА

От днес Теодора Енчева е назначена на позицията кореспондент на БТА в Белград. До края на годината БТА планира да открие национален пресклуб с кореспондентско бюро в сръбската столица. В момента националната информационна агенция на България има национални пресклубове с кореспонденти в Анкара (Турция), Букурещ (Румъния), Скопие (Република Северна Македония), както и в населените с българи Босилеград (Сърбия), Одеса (Украйна) и Тараклия (Молдова). Агенцията има постоянен кореспондент и в Брюксел (Белгия), както и нещатни кореспонденти (стрингери) на други места по света.

Теодора Енчева е експерт по въпросите на балканската политика. В периода 2001-2004 г. предава за БТА и bTV от сръбската столица Белград. В условията на обявено извънредно положение чрез нейните кореспонденции двете медии първи информират за убийството на министър-председателя Зоран Джинджич. Теодора Енчева ексклузивно съобщава новината за задържането на физическия убиец на Джинджич, пазена в дълбока тайна от сръбските власти. 

След завръщането си в София през 2004 г. тя започва да работи в bTV като репортер, който отразява дейността на законодателната и изпълнителната власт. Теодора Енчева е старши репортер и автор на десетки документални филми, посветени на политически, исторически и културни теми в ефира на bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай