Температурите се повишават за уикенда

Утрото ще е мразовито, с минимални температури от минус 8° до минус 6° в затворените котловини

Температурите се повишават за уикенда | StandartNews.com

Утрото ще е мразовито, с минимални температури от минус 8° до минус 6° в затворените котловини, и до минус 2°-0° на изток. Днес над България ще бъде предимно слънчево. Ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат още и дневните ще са между 6° и 11°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 5° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

През почивните дни ще има временни, но значителни увеличения на облачността. На отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. В събота ще остане сравнително топло за периода, но с усилване на вятъра от северозапад, за кратко ще проникне по-студен въздух. В неделя вятърът ще отслабне, до вечерта в повечето райони в западната половина от страната и ще стихне, а в източната - ще се ориентира от североизток. В началото на следващата седмица отново ще се установи предимно слънчево и спокойно време. Ще започне ново затопляне. На места по поречието на Дунав, в котловините и низините, преди обяд ще бъде с намалена видимост, а температурите в тези райони ще остават по-ниски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай