Таксиджии протестират в центъра на София

Твърдят, че ще последват фалити

Таксиджии протестират в центъра на София | StandartNews.com

Таксиметрови шофьори излязоха на протест и окупираха пространството около храм-паметник "Александър Невски" в столичния център. Шофьорите се опасяват, че заради въведеното извънредно положение и резкия спад на клиенти, ще последват масови фалити.

По сметки на бранша от 6000 коли в столицата в момента на работа излизат не повече от 2000. „Ние сме най-големите данъкоплатци в страната и трябва да бъдем подкрепени в този труден момент когато разходите ни са в пъти по-малко от приходите“. Това каза таксиметровият шофьор Петър Караиванов, който е съорганизатор на демонстрацията по време на пандемия.

„В момента, в тази криза, в това извънредно положение, искаме ваучери за 1000 лв. – за гориво, за сервиз, за ремонт на колите, за ЦДП и за всички текущи разходи“, посочи водачът на жълт автомобил, цитиран от БГНЕС.

Шофьорите поискаха такситата да имат право да се движат в бус лентите, както и да се осигури зона за сигурност в автомобилите, както е по света. „Искаме защита и от полицията.

Не да ни казват, че не им е в правомощията, когато клиент не иска да си плати сметката или някой пиян ни прави проблем“, добави още Караиванов. Той каза, че градският транспорт е опасен за здравето и е необходимо той да бъде намален.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай