Светци-лечители влязоха във ВМА (СНИМКИ)

Свещенослужители посетиха COVID отделенията на ВМА

Светци-лечители влязоха във ВМА (СНИМКИ) | StandartNews.com

Софийската митрополия изпрати духовници, които посетиха Военномедицинската академия (ВМА), за да вдъхнат кураж на пациенти и лекари в тежките времена на изпитания, в които се намира целият свят. Инициативата се осъществява с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Специално за целта от Гигинския манастир Св. Св. Козма и Дамян бяха изнесени мощите на светите лечители Козма и Дамян и Св. вмчк Пантелеймон, с които бяха благословени медици и пациенти.

"Благодарим ви, че се грижите за душите на нашите пациенти. В тези трудни моменти човек има нужда от всякакъв вид подкрепа. А вашата е такава, каквато ние не винаги можем да им дадем. Благодарим на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български за тази инициатива, чрез която изказвате своята съпричастност със страданията на българския народ и опора за нашите медици, че не са сами в тази битка", заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

"Вие идвате в навечерието на пристигането на ваксините. От контактите ми с нашите духовници знам, че винаги сте подкрепяли науката и нейния прогрес. Сегашните ваксини са едно високотехнологично постижение - вяра и надежда, че ще се справим успешно с този бич за човечеството. Така че, с вярата и с науката, ние ще се справим! Дай Боже! Амин!", заяви още той.

Свещенослужителите посетиха COVID отделенията на ВМА, както и такива, в които не се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция, където помазаха с осветен елей и поръсиха със светена вода болните, лекарите и целия медицински персонал. Всички получиха иконки със сцената на Рождество Христово, които са със специално благословение от Негово Светейшество патриарх Неофит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай