Светлини в небето подкрепят пациенти с коронавирус

Мощни прожектори ще осветят небето над София, Пловдив, Бургас, Варна и Перник

Светлини в небето подкрепят пациенти с коронавирус | StandartNews.com

Небето над 5 големи български града довечера ще бъде осветено от множество прожектори в знак на подкрепа към пациентите с коронавирус инфекция и солидарност с хората, които работят на първа линия в борбата с COVID-19.

Инициативата е под мотото „Освети небето“. Точно в 20 часа тази вечер мощни прожектори ще осветят небето над София, Пловдив, Бургас, Варна и Перник. Светлинната атракция ще продължи половин час. Инициативата цели да изкаже подкрепа към пациентите и признателност към всички, които са ангажирани с борбата с вируса и са на първа линия по овладяването му - лекари, медицински сестри, фармацевти, лаборанти, санитари, полицейски служители, снабдители с основни стоки и услуги и др. специалисти по веригата.

Организатор е Сдружението „Асоциация на рентал компаниите в България“, което обединява компании, специализирани в производството на филми и телевизионни предавания, звукозапис и издаване на музика, организиране на конгреси и изложения.

От Асоциацията са категорични, че по време на акцията ще бъдат спазени всички указания за безопасност и противоепидемични мерки на членовете на участващите екипи осветители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай