Синодът иска нова стратегия за детето

БПЦ иска преразглеждане на програмите за ранно сексуално образование

Синодът иска нова стратегия за детето | StandartNews.com

Светият синод на българската православна църква призова за цялостна редакция на Националната стратегия за детето до 2030 година.

Българската православна църква се обявява срещу абортите, иска задължително изучаване на религия в училище и елиминиране на чужди политики по отношение на децата и семейството.

Снимка: bTV


„Никаква причина освен най-тежки заболявания на майката или малформативни отклонения при самия плод не могат да оправдаят разрешеното от държавата планирано унищожаване на детски живот”, се казва в становището.

 

Снимка: bTV


Българската православна църква иска преразглеждане на програмите за ранно сексуално образование и се противопоставя на абортите по желание, съжителството без брак... включително и за лица от един и същи пол.

 

Снимка: bTV

 

Според църквата забраната за телесно наказание над деца създава условия за тотално непослушание на детето спрямо родителите му и възможност за лесното му отделяне от семейната среда от държавни чиновници.

Снимка: bTV



Светият синод настоява програмите за сексуално поведение и здраве на децата... да не се връчват на държавни служители и неправителствени организации без съгласие на родителите.

 

Снимка: bTV

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай