Страшни порои удрят страната

Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°

Страшни порои удрят страната | StandartNews.com

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) публикуваха своята прогноза за времето за периода от 4-ти до 9-ти октомври.

В петък (4 октомери) в Централна и Източна България ще бъде слънчево, а над Западна България облачността ще се увеличи. До вечерта на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от юг-югозапад, до умерен, близо до северните планински склонове – временно силен и поривист. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, а максималните – между 25° и 30°.

През нощта срещу събота облачността над цялата страна ще се увеличи и през почивните дни ще бъде предимно облачно, с валежи. Има повишена вероятност в отделни райони да са значителни по количество, в събота – в западната и централната част от страната, а в неделя – в южните и източните райони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса.

В понеделник (7 октомври) от запад на изток валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще остане ветровито. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, а максималните – между 18° и 23°. Във вторник и сряда времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще стихне. Сутрешните температури ще се понижат, а дневните ще се повишат слабо.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Dorian
преди 1 час

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може--- https://come.ac/manx

Откажи