Стефка Костадинова с призив към политиците

Всички постове и постижения са временни. Дай Боже пак да имаме щастливите мигове

Стефка Костадинова с призив към политиците | StandartNews.com

Източник: БНТ

Спортистът е най-добрият посланик на българщината по света, заяви в интервю за БНТ председателката на Българския олимпийски комитет и спортна суперзвезда на България Стефка Костадинова.

Тя си пожела българските олимпийци да спечелят много медали в Париж и много пъти да се чува националният ни химн на игрите.

И до ден днешен спортистите ни се обръщат към мен със "Стефче". Никога не съм мислила, че съм повече от тях. Всички постове и постижения са временни. Рекордите са временни. Дай Боже пак да имаме щастливите мигове, каза емоционално Костадинова.

Всичко, което се случва по света - война и тук, и там, България гори... всичко това се отразява на нас спортистите. Не виждам по улиците усмихнати хора. Всички са угрижени, притесняват се. Ето сега се задават избори и пак нищо няма да се промени. Съберете се, призова Стефка политиците.

"Всичко е наред с българската делегация за Олимпийските игри в Париж. 46 спортисти са покрили олимпийски норматив в 16 типа спорт и ще съставляват България. Това са повече, в сравнение с Игрите в Токио", каза Костадинова и добави, че олимпиадата ще бъде единствена и страхотна, тъй като за първи път откриването няма да се организира на стадион и няма да го гледат 100 000 индивида на стадион, а 600 000.

"На река Сена ще има над 100 лодки, които ще превозят всички олимпийски народи. Те ще минат под 10 моста. Оттам отиваме към Айфеловата кула на площада, където ще бъде формалната гала. Мерките за сигурност ще бъдат страхотни, над 45 000 доброволци работят по организацията “, разказа шефката на БОК.

„Много ми се желае нашите девойки и момчета да покажат своите върхови благоприятни условия. Те доста добре знаят, че една олимпиада е каймакът на една спортна кариера. Това е късмет, който дава доста благоприятни условия. Спортът е просвета, феномен, изкуство. Дано моята дребна България бъде зарадвана от тези девойки и момчета. Дано се класират добре и да завоюват медали. Пожелавам им го от сърце, защото аз съм предходна по този път. Знам какъв брой е прелестно, когато се изкачиш на почетната стълбичка и целият стадион слуша българския химн“, добави ръководителят на БОК.

„В Токио 42 спортисти покриха олимпийски норматив, делегацията ни за Игрите в Париж ще бъде към 115 индивида. Всичко е подсигурено за спортистите. Главен психолог на тима ще бъде Йорданка Янчева, това е условие на МОК, тъй че тя ще се грижи за всички, а освен за гимнастичките. Няма да споделям имена, тъй като не желая да ги товаря. Тези хора и спортисти, които са покрили олимпийски норматив, са се подготвяли в четири годишен цикъл или повече. Те знаят добре, че едно е да покриеш олимпийски норматив, само че за един подобен конгрес е доста по-важно е да си във върхова спортна форма. Няма да споделям какво чакам от нашите спортисти“, обяви някогашната лекоатлетка.

„Доста са олимпийските спортове, в които България отстъпва, само че са ни радвали доста, в това число и моята обичана лека атлетика. Много пъти са ми задавали на въпроса за какво по времето на Сеул през 1988 година имаме най-вече олимпийски първенци, а в този момент не. Говорим за 1988 година, когато България беше с население от 9-10 милиона души, а в този момент сме доста по-малко. Предишните олимпийски игри се оказаха женски, защото нашите девойки завоюваха шест медала, от които три златни. Много ми се желае тази година да чуя българския химн в Париж, тъй като нашите спортисти го заслужават. Спортът е малко дебитор на България, защото при нас най-бързо се виждат резултатите. Спортистът е най-хубавият дипломат на българщината по света“, разясни Стефка Костадинова.

„МОК взе едно доста положително решение, казвайки на всички интернационалните федерации, те да се съберат и да кажат дали желаят Русия или Беларус да вземат участие. В доста спортове тези две страни няма да бъдат представлявани, други пък ще го създадат в дадени спортове, само че под безпристрастен байрак. Това значи, че ще бъдат със знамето на МОК, а не на Русия. Когато е имало войни, те са се спирали, с цел да се организира един подобен конгрес. В момента не се води единствено една война в света. Спортистите нямат никаква виновност за тези войни, само че това решение, което МОК взе да се позволяват спортисти, е положително, защото въпреки всичко се дава късмет на руснаци и беларуси да се състезават“, каза още тя.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Петров
преди 1 месец

Спри да говориш.Иди и шепни на ухото на следващото мутанче.Намериха ни цаката клонинги роботи няма как какче полу мъж полу жена ни го подобри.

Откажи
Станка Миланова
преди 1 месец

Редактирайте си публикацията! Има неточности, които не са характерни за изказа на Стефка. Тя не се изразява по този начин!

Откажи
Мучо
преди 1 месец

Така е, този текст е обида не само за Стефка, а въобще за.родната журналистика. Няма ли редактори да гледат, четат и поправят подобни нелепи текстове?

Откажи