Става топло преди зимата да се завърне

Максималните температури ще са между 13° и 18°

Става топло преди зимата да се завърне | StandartNews.com

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след пладне над Източна България ще има временни увеличения на облачността, без валеж. Вятърът ще е слаб от север-северозапад, в Югоизточна България – до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 13° и 18°. Атмосферното налягане в следобедните часове ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месец март.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът преди обяд ще е умерен от север, след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

В петък и събота затоплянето ще продължи и в събота максималните температури ще достигат, в отделни райони и ще надхвърлят 20°. Ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, в петък в източните райони - североизточен, в Западна България ще е почти тихо; в събота - временно от юг. През нощта срещу неделя облачността ще се увеличи и в неделя и началото на следващата седмица, от североизток, с усилване на вятъра, бързо и чувствително ще застудява. Ще бъде облачно, ще завали дъжд, а с понижението на температурите по-късно през деня в неделя и през нощта срещу понеделник в Северна и в по-голямата част от Западна България дъждът ще премине в сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай