"Стандарт" отличава талантите на Ружинци

Андреев оставя кариера в чужбина, за да създаде Паметохранителница, Евтимов прави е-регистри

10 огромни фото пана представят преобразяването на общината Андреев оставя кариера в чужбина, за да създаде Паметохранителница, Евтимов прави е-регистри

Развитие на спорта и културно-историческото наследство, подкрепа за вярата и младите таланти - това са част от големите успехи на Ружинци, с които общината заслужено се гордее. Преобразяването й ще бъде представено днес, 18 март 2019 г., на специалната изложба "10 причини да остана в моето Ружинци", организирана от "Стандарт" в партньорство с общината.

10 огромни фотопана представят обновяването на общината и знакови за нея обекти и инициативи. Изложбата е стъпка номер 10 от най-новата кампания на в. "Стандарт" - "Моят град". Тя тръгна през септември 2018 г. от Благоевградска област, продължи през октомври в Бургас, през ноември - в Харманли и Свиленград. През декември бяхме в Крумовград и в Ардино.

Целта на обиколките ни в страната е да даваме на хората поне по 10 причини да останат в родния си град. Домакин на събитието в Ружинци е кметът на общината Александър Александров.

Специален акцент изложбата поставя на развитието на спорта и здравето на младите.

Многофункционалните спортни комплекси в селата Ружинци и Дреновец се използват целогодишно за футболни състезания и различни видове спорт. На двата стадиона провеждат своите тренировки 1 мъжки, 4 юношески и девически отбора, а 4 от тях са на първо място в областните групи по футбол. През лятото на 2019 г. ще се проведе за 55-и път най-дългогодишният футболен турнир в България "Ружинско лято" и четвърти турнир по минифутбол "Фружин". С. Дреновец вече има и модерна фитнес зала на стадиона.

Друг акцент в изложбата е възстановяването на църквите в общината. Със собствени средства на Ружинци, с дарения и доброволен труд бе върнат блясъкът на църквата "Света Параскева-Петка" в Ружинци. Закупени са две камбани за с. Плешивец и с. Дреновец, които бяха тържествено осветени.  Изгради се камбанария и се постави камбаната на възстановената с пари от  Дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет църква в с. Гюргич. През пролетта на 2018-а се ремонтира покривът на църквата в с. Дреновец.

Изложбата представя още възстановяването на традиционния събор в с. Ружинци през 2016 г. след повече от 30-годишно прекъсване, както и обновяването на пътищата в общината.

На тържествена церемония при откриването на изложбата "10 причини да остана в моето Ружинци" "Стандарт" и общината ще отличат хората, които с таланта, постиженията и своята отдаденост са гордост за Ружинци. Сред тях са легендарният местен треньор Гошо Цветков, който има огромни заслуги за развитието на спорта в общината. А също така и художникът Любомир Андреев, който зарязва кариера в чужбина, за да се върне България и да създаде Паметохранителницата на с. Дреновец.

Сред номинираните е и IT специалистът Евтим Евтимов, благодарение на когото община Ружинци изпреварва много други по предоставяне на електронни услуги.

По-късно днес маратонът на «Стандарт» в градовете продължава във Видин.

ВИЖ ОЩЕ: Връщаме блясъка на Видинската синагога

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай