Софиянци зазидаха кола на съседка инвалид

Автомобилът няма шанс да бъде изкаран вече три години

Софиянци зазидаха кола на съседка инвалид | StandartNews.com

Съкооператори от София зазидоха във вътрешния двор кола на своя съседка инвалид. Куриозната история беше разказана пред Би Ти Ви от  Ивайло Диманов. Преди три години той отишъл на турне в Америка. Когато се върнал обаче, с изненада установил, че колата на майка му трайно е зазидана в двора на блока. И няма откъде да я извади. "Тази кола е на майка ми, тя се води инвалид, щеше да им даде ключовете да я изкарат", обясни възмутеният Диманов. Никой обаче не им казал нищо, категоричен е потърпевшият. Казва, че се обърнал към различни институции, но напразно.

Автомобилът е зазидан във вътрешния двор вече три години. Според собственика му той е напълно изгнил и неизползваем така или иначе. От общината обясниха, че при тях жалби от собственика не са постъпвали, а проходът към вътрешния двор е бил реституиран и затова е бил зазидан. "През 2002 г. с решение на Софийския градски съд е възстановен проходът, който съдът казва, че незаконно е бил преустроен от магазин 6 в проход", обясни арх. Влади Калинов от дирекция "Общински строителен контрол".

И още - че собственикът Ивайло Диманов и неговата майка са били уведомени, но не са пожелали да преместят зазидания автомобил. Засега колата остава арестувана вътре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай