Предпразничен трафик: София се изнася

Интензивно е движението към магистрала "Тракия"

Предпразничен трафик: София се изнася | StandartNews.com

Интензивно движение на изхода от София към магистрала „Тракия“ в края на последния работен ден преди празниците. От Пътната полиция, които следят за движението на автомобилите и нарушители на пътя, обясниха, че трафикът на изхода на София в посока АМ „Тракия“ е по-натоварен от обичайния, по-голям е и броят на преминаващите тирове. Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“ (ИПИ) напомни, че е забранено водачите да използват аварийната лента по магистралите.

„Апелирам към водачите на пътни превозни средства, когато използват автомагистрален участък за пътуването си - дали евентуално на „тапа“, или при инцидент, да не карат в аварийната лента - това не е правилно и не следва да бъде изпълнявано. Напомням, че глобите за това действие, според Закона за движение по пътищата, са много сериозни, а по този начин се задръства и аварийната лента и специализирани автомобили като линейки и пожарни не могат да преминават“, каза той, цитиран от БНР.

От „Автомобилна администрация“ посочиха, че се очаква около 200 хиляди автомобила да напуснат София. Дежурни екипи, които да следят за трафика на тирове и автобуси ще има от днес до края на празничните и почивните дни.

Ще се извършват и проверки по ЖП гарите и автогарите, обясни директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” (ИААА) Бойко Рановски.

„Целта е с тези засилени проверки да не допуснем движение на автомобили, които са с технически неизправности, на водачи, които не притежават необходимите документи за извършване на обществен превоз и да може хората, които са тръгнали на път, да пътуват спокойно и сигурно и да стигнат до мястото, за където са тръгнали да празнуват“, каза Рановски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай