Собственикът на депото в Дупница се предаде

Кольо Илиев задържан за 24 часа, но - болница. Здравето му било зле

Собственикът на депото в Дупница се предаде | StandartNews.com

След 3 дни игра на котка и мишки с властите, издирваният собственик на депото за отпадъци под моста на магистрала „Струма“ в Дупница, сам се предаде в полицията. Точно в 13 часа в петък той влезе в полицейското управление, придружен от адвоката си и отказа всякакъв коментар по случая.

На Кольо Илиев моментално е наложена мярка за задържане в срок от 24 часа, но заради влошеното му здравословно състояние той ще бъде настанен в болница. „Според представените документи Илиев се нуждае от специализирани медицински грижи. Той ще бъде вкаран в болница, където ще бъде под постоянна полицейска охрана“, коментираха започнати със случая.

В продължение на три дни продължи издирването му, като на място във фирмата му бяха екоминистърът Емил Димитров и главният секретар на МВР Ивайло Иванов, съобщи "Монитор". От Илиев обаче нямаше и следа, защото беше излязъл в болничен. До него не успяха да достигнат и служители на РИОСВ – Перник, които трябваше да му връчат акт за складирани отпадъци под моста на магистрала „Струма“. Именно заради подобно нарушение от страна на Илиев избухна пожар през месец август м.г., който нанесе щети за стотици левове на съоръжението.

Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница, се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353б, ал.1 от Наказателния кодекс – управление на отпадъци не по установения ред, с което е създадена опасност за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда. На 05.02.2020 г. при специализирана операция и в присъствие на всички контролни органи в района на гр. Дупница, до търговско дружество „Феникс Дупница“ООД, са били установени отпадъци от разнородни материали с неустановен към момента вид и произход, съобщават от Апелативната прокуратура. Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествие, претърсени са два адреса, разпитани са свидетели, иззети са документи и проби от отпадъка. Вече е спряна и дейността на фирмата, а експерти от РИОСВ-Перник, запечатаха съоръженията за преработка на отпадъците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай