Сняг помага на карантината

Минималната температура в столицата ще е около минус 2 градуса

Сняг помага на карантината | StandartNews.com

Със сняг и минусови температури посрещнахме 23 март  в София. Снеговалежите ще обхванат по-голямата част от страната през деня. Това допълнително ще помогне за спазването на мерките за домашна карантина и социална изолация в условията на епидемията от коронавирус.

В западните райони снеговалежите ще са значителни и ще започне да се образува снежна покривка. Дъжд ще вали в Горнотракийската низина и по Черноморието.

Минималната температура в столицата ще е около минус 2 градуса, максималната през деня около нулата. В страната  максималните ще бъдат между  0° и 5°, до 7°-8° в крайните югоизточни райони и по Черноморието.

И във вторник валежите ще продължат - в Северна и Западна България от сняг, а в Горнотракийската низина и по Черноморието – от дъжд. Дебелината на снежната покривка ще се увеличава.

Ще продължи да духа умерен, в източните райони и в Дунавската равнина и временно силен вятър от изток-североизток. В Добруджа и Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици. Застудяването ще продължи и преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните – между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 7-8°.

 

В сряда валежите постепенно ще отслабнат и ще спрат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай