Снимат 7-ми епизод на „Star Wars" във Великобритания

Снимат 7-ми епизод на „Star Wars" във Великобритания | StandartNews.com

Лондон. Снимките по седмия епизод от фантастичната поредица „Star Wars" се очаква да започнат през следващата година, а премиерата е планирана за 2015, предаде Би Би Си.Заснемането на предишните епизоди също се състоя във Великобритания.

Джордж Осбърн се срещна с изпълнителния директор на „Дисни" Катлин Кенеди, за да обсъдят възможността за данъчни облекчения, както и изготвянето на самото споразумение за производството на "Star Wars" в Обединеното кралство.

Изпълнителният директор на „Дисни" призна вълнението си, че може да бъде част от вдъхновяващия процес на работа върху филма.

"Днешното съобщение, че следващият епизод на „Star Wars" ще бъде заснет във Великобритания е страхотна новина за феноветете ни и е ясно доказателство, че нашите стимули привличат най-големите студиа към Великобритания", заяви Осбърн.

През последните години стотици филми са се възползвали от данъчните облекчения, които изискват най-малко 25% от общите разходи за производството на филмите в Обединеното кралство. Взаимопомощта от страна на Великобритания може да достигне до максимум 80% от общия бюджет.

Само преди два дни феовете честваха и световния ден на „Star Wars".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай