Смайващи разкрития за смъртта на пилотите в "Граф Игнатиево"

Говори военният министър

Смайващи разкрития за смъртта на пилотите в "Граф Игнатиево" | StandartNews.com

Военният министър Атанас Запрянов разкри нови подробности около трагедията със загиналите пилоти на "Граф Игнатиево".

Той даде и още информация относно разчитането на черната кутия и разследването, което се води във връзка с инцидента. 

"Това, което се извърши в Чехия, е че заводът, с неговите средства и инструменти, свали данните от черната кутия. Разчитането значи технологично данните да бъдат снети.

Удовлетворени сме, че пълните данни са снети, няма нищо загубено в резултат от катастрофата", категоричен бе Запрянов.

"Тези данни вече са в България и в момента Инспекцията и Прокуратурата работят", добави той.

Прокуратурата ще провери и още елементи. Не само анализът от черната кутия ще даде достатъчно информация за взимане на решение", обясни обаче шефът на отбраната.

"Трябва да се направи и анализ на тренировъчните полети. Проверяваме неща, ставали в базата и през предишните месеци. Комисия работи в Министерство на отбраната (МО). Всичко това е отделно от разследването на прокуратурата", уточни Запрянов.

"Прокуратурата се фокусира върху случая, а аз искам да имам по-пълна картина. Какво е началството, командването, състоянието на летателната техника, подготовката на пилотите, какви са задачите, които са им давани", обясни министърът.

"Загиналите инструктори в "Граф Игнатиево" имат достатъчно нальот – миналата година над 100 часа, тази година около 60 часа. Имаме изправен самолет. Искам да знам цялата картина", категоричен е той.

"Твърдо ще има мерки, административни и кадрови, от моя страна. В зависимост от резултата и доклада, който разследващият екип на прокуратурата ще предостави, както и от моята работна група", завърши Запрянов, предава "Блиц".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
0 Коментара
jolyred
преди 44 минути

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може--- https://come.ac/manx

Откажи