Служители на "Напоителни системи" остават без заплати

Причината е, че бившият директор на дружеството Снежина Динева възпрепятства по-нататъшната му дейност

Служители на "Напоителни системи" остават без заплати | StandartNews.com

Стотици служители на „Напоителни системи“ може да останат без заплати, а големи суми пари са превеждани между различните клонове на дружеството без да бъде уведомена централата и сега неотложни плащания могат да се окажат невъзможни. За всичко това съобщи на пресконференция агроминистърът проф. д-р Христо Бозуков, предава bTV.

Той посочи, че отстранената шефка на „Напоителни системи“ Снежина Динева е продължила да извършва дейности, които блокират работата. Бозуков посочи, че са констатирани 17 нарушения по обществени поръчки от времето ѝ начело на дружеството.

Министърът обясни и какво се е случвало в „Напоителни системи“ след отстраняването на Динева на 9 юни т.г.: „На 14 и 15 юни са извършени парични преводи на стойност 1 500 000 лева от клон „Марица-Пловдив” и клон „Тополница” към клон „Струма-Места”. Това става без уведомление на централно управление в София, с което управляващите на тези клонове са създали условия за невъзможност на текущи, приоритетни и неотложни плащания към държавата – ДДС, изплащане на работни заплати, което е приоритет“.

Към момента има възможност повече от 1650 души, работещи в „Напоителни системи“ да останат без заплати, поради факта, че електронните подписи на дружеството са блокирани от Снежина Динева и макар то да има нов директор в лицето на Димо Чопков, няма как изплащането на заплатите да бъде наредено.

На този фон, към момента „Напоителни системи“ има несъбрани вземания от 6 659 000 лева, които по неизвестни причини и не са търсени, макар и дружеството да има много задължения, само едно от които е в размер на 3 000 000 лева, стана ясно още на брифинга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай