Слънчево време и по-малко валежи

Днес ще се затопли и максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса

Слънчево време и по-малко валежи | StandartNews.com

Днес ще се затопли и максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месец юни и ще остане без съществена промяна.

Над Източна България облачността ще е значителна и на места ще има валежи, които до вечерта навсякъде ще спрат. Над западната половина от страната ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, главно в северните райони. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 17-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще е преобладава слънчево време, но след обяд от североизток облачността ще се увеличи. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай