Слънчево и приятно топло време на 11.11

Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°

Слънчево и приятно топло време на 11.11 | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната днес ще преобладава слънчево време. През нощта и в Източна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността от запад ще се разкъсва, но все още на отделни места в източните и южните райони ще превали дъжд. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 6° и 11°, на места в източните райони до 12°-16°.

По-значителна облачност през деня ще има над Югоизточна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над южното крайбрежие, където на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°, на север от н. Калиакра: 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 4°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за ноември.

Във вторник облачността ще бъде разкъсана, в низините на Източна България - значителна ниска, а от запад ще се появи висока и средна. Вятърът ще е от югоизток, след обяд ще се усили. Преобладаващите температури ще са: максимални - между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападни райони, минимални - между 4° и 9°, на югоизток до 12°. В сряда и четвъртък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. На места ще има и превалявания от дъжд: през първия ден в Западна и Южна България, по-съществени в Рило-Родопската област, а в четвъртък - главно в Централна и Източна България. По-късно в четвъртък облачността от запад ще се разкъса. Вятърът ще остане от югоизток, ще бъде предимно умерен. Ще се повишат минималните температури, дневните в Източна България ще са все още до 22°-24°, в четвъртък и там ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай