Слънчево и горещо, вятър от изток

Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, по-ниски - около 30°, по Черноморието

Слънчево и горещо, вятър от изток | StandartNews.com

Днес ще е слънчево, около и след обeд – горещо. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, по-ниски - около 30°, по Черноморието.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°, по-ниска – 24-25° е на север от нос Калиакра. Вълнението на морето ще е 3, на юг от Бургас - 4 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Топло време с максимална температура на височина 1200 метра – около 28°, на 2000 метра – около 21°.

Във вторник и сряда ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 34° и 39°, по-ниски, около 30°, по Черноморието. Привечер в сряда над северозападните райони ще се заоблачи.

В четвъртък над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В отделни райони са възможни и по-интензивни явления. Очакват се и градушки. С до умерен северозападен през ще започне да нахлува хладен въздух и температурите ще се понижават, но все още в Югоизточна България ще е горещо. Атмосферното налягане е по-високо от средното за август - слабо ще се понижи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай