Слънчев и горещ петък

Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°, в София - около 31°

Слънчев и горещ петък | StandartNews.com

Днес ще е слънчево и горещо. Следобед на много места в източните и планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и краткотрайно ще превали. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°, в София - около 31°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 27° - 29°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 21 - 23°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на места в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 17°.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, малко по-високо от средното за месеца.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. На места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. В източните райони ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 30° и 35°. В понеделник на повече места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични бури и условия за градушки, с по-голяма вероятност в Северна България и планините на Югозападна. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до умерен. Температурите слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай