След мутренската стрелба в Гърция! Нещо страшно става на границата ни

След мутренската стрелба в Гърция! Нещо страшно става на границата ни | StandartNews.com

Нещо страшно става на границата ни с Гърция след мутренската стрелба в заведение в курорта Ханиоти, на първия ръкав на Халкидики. Екшънът, който прави петима българи в ареста, други трима нашенци в болница, стана в петък вечерта. Гръцките медии четвърти ден пишат за мафиотското разчистване на сметки. 

Скъпите коли с българска регистрация се тарашат много сериозно от гръцките ченгета на влизане в южната ни съседка, съобщи Lupa.bg. Според източник на изданието акцията е именно заради стрелбата между българи в Халкидики.

Действията на съседите вероятно са съгласувани и с посещението на вътрешния министър Калин Стоянов на Кулата преди ден и са искани и от нашите служби. 

Заради щателните проверки престоят на границата вече втори ден се удължава доста дълго, разказват пътуващи българи, които трябвало да висят в жегата по 2-3 часа, че и повече. Рекорд бе поставен в неделя, когато нашенци са чакали над 4 часа, за да преминат границата. 

Впечатление прави, че по-старите брички се пропускали без да им се прави каквато и да е проверка. Но всички скъпи автомобили от марките "Мерцедес", "Ауди", БМВ, "Рейндж Ровър" били прецизно проверявани - личните карти на пътуващите се сканирали, детайлно се проучвала собствеността на автомобилите. 

Граничните ченгета искали да се отваря всеки багаж и оглеждали за оръжие. Също така се правела и много сериозна проверка на документите на българите със скъпи коли.

Според информация за стрелбата в Ханиоти, публикувана от гръцките медии, петима български граждани се скарали със собственика на бара, който също е българин, след което е започнал побой и стрелба.

По време на престрелката в бара е имало живо изпълнение на гръцката звезда Манос Кагиас. Очевидци разказват за паника, писъци и плач. В бара е имало и деца. Гръцките медии предполагат, че вероятно има замесени хора от българската мафия. В мелето са участвали и руски граждани.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай