След 4 инсулта Павел Васев остава стабилен

Директорът на Българския културен център в Москва бе приет в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на 7 май

След 4 инсулта Павел Васев остава стабилен | StandartNews.com

Режисьорът Павел Васев е получил 4 инсулта, състоянието му към момента е стабилно. Това каза на брифинг д-р Красимир Бинев, завеждащ на отделението по неврореанимация в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, цитиран от Агенция Фокус.

Директорът на Българския културен център в Москва Павел Васев бе приет в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на 7 май.

„Стабилен е. Диша през трахеостомна канюла. Все още си е критично състоянието, но е стабилен“, обясни д-р Бинев. Той обясни, че режисьорът е получил 4 инсулта. „Правим редица изследвания, за да установим с какво по-нататък може да му помогнем. Вероятно в даден момент ще е необходима по-агресивна рехабилитация“, добави той.

„Беше създадена една перфектна организация по отношение на транспорта на г-н Васев. Още от предишния ден бяхме подготвили самолета, който не е оборудван с необходимата апаратура. Вчера сутринта в 08.00 часа изчакахме да ни дадат разрешение за излитане, изчакахме да излети папата, след което пуснаха и нас. За около 2 часа и половина бяхме на летище „Внуково“, където благодарение на нашия посланик организацията също беше перфектна - чакаше ни линейката с пациента. За около час се забавихме там, след което излетяхме пак и около 15.30 - 16.00 часа бяхме пак на нашето летище. Такъв реанимационен транспорт е сложен заради височината, на която се лети. Бяхме готови с апарати за изкуствено дишане, да поемем дишането му, но пациентът беше стабилен и понесе много добре този транспорт“, разказа д-р Бинев.

По думите му през изминалите 4 месеца за Васев са се грижили много добре в московските болници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай