Славка Бозукова: Време е за обединение в името на демографията

Подготвили сме меморандум, който да обобщи изводите от днешната национална дискусия, каза пред Евронюз България главният редактор на „Стандарт“

Славка Бозукова: Време е за обединение в името на демографията | StandartNews.com

„Време е за обединение. Ако има нещо, което да ни събере, това е демографското бъдеще на България“. Това каза в сутрешния блок на Евронюз България главният редактор на „Стандарт“ Славка Бозукова. Повод за гостуването й е днешната дискусия в столичния хотел „Маринела“ „Демографското бъдеще на България. Инвестиции в технологии, в инфраструктура и човешкия капитал“. Участници във форума ще са министри, политици, представители на неправителствените организации, учени, синдикати, медии.

Смъртността, ниската раждаемост, социалното и икономическо неравенство ще бъдат част от темите в дискусията, каза още Славка Бозукова. И уточни,  че „Стандарт“ е подготвил меморандум, около който да се обединят всички присъстващи на събитието.

Дискусията е част от националната ни кампания „Да! На българската икономика“, уточни Бозукова. И изрази мнение, че икономически силните региони, доброто здравеопазване и образование, както и свързаността между регионите са цели, които могат да обединят обществото и да върнат националното ни самочувствие.

Бозукова презентира и събитие на „Стандарт“, което ще се проведе на 4 юни в резиденцията на Кралство Мароко  - „Дипломация на чудесата, „Бранд България – докосни Родопите“. Домакин ще е Нейно Превъзходителство Закия Ел Мидауи. „Ще представим тази свещена планина, кристалите от Мадан, родопските гайди, родопското двугласно пеене“, каза още Бозукова. На въпрос на водещата Ани Балджиян дали е чела подобни приоритети в програмите на политическите партии, тя отговори: „Имат ги и това може да е пресечна точка между нас“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай