Слави с тежки думи към държавата заради трагедията

Какво написа лидерът на ИТН

Слави с тежки думи към държавата заради трагедията | StandartNews.com

Лидерът на ИТН Слави Трифонов каза тежки думи за държавата по порвод трагедията с двамата пилоти днес.

Едновременно ме боли и в същото време съм вбесен. Боли ме, че толкова нелепо загинаха двама българи. Воини. Герои. Вбесен съм, защото бойната ни авиация е на унизително ниско ниво, което довежда до подобни трагедии. Това написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Фейсбук във връзка с инцидента с учебно-боен самолет L-39ZA край авиобаза „Граф Игнатиево“, при който загинаха двама офицери пилоти.

В публикацията си Слави Трифонов изразява искрените си съболезнования на близките на загиналите български бойни пилоти – майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, пише БТА.

„Респект към загиналите и отвращение към тези, които с бездействието си създадоха условия, това да се случи“, пише още той.

„Родът на баща ми е от Горна Митрополия. Като малък, в детството ми, много, много пъти съм ходил до Военно-въздушното училище „Георги Бенковски“ и съм гледал с възхищение българските пилоти. Това чувство е живо и силно в мен и до днес“, посочва Слави Трифонов.

„Толкова ми е мъчно, че това се случва в България и че млади български мъже загиват напълно безсмислено. Светла им памет“, завършва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай