Слънчево време, но до часове настъпва нежелана промяна

Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 25°

Слънчево време, но до часове настъпва нежелана промяна | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места в котловините и по поречията на реките ще се образува краткотрайна мъгла. Постепенно от запад облачността, висока и средна, ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 25°.

В планините ще бъде предимно слънчево. От запад облачността, висока и средна, ще започне да се увеличава. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 24°-25°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В сряда през страната ще премине бързо атмосферно смущение. Над западната половина от страната още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад и дневните температури слабо ще се понижат. Над източната половина ще е предимно слънчево, там ще продължи да духа до умерен югоизточен вятър и максималните температури ще са около 30°. В четвъртък облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време. Вятърът ще се ориентира от югоизток. В петък и събота ще е предимно слънчево, в сутрешните часове ще е почти тихо и на места в котловините и низините за кратко ще има ниска облачност и намалена видимост. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен югоизточен вятър, температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 28° и 33°. В неделя в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. До вечерта студеният атмосферен фронт ще достигне източните райони и там на места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 22°-24° в западните райони до 32°-33° на места в Горнотракийската низина. В понеделник ще бъде облачно, ветровито и дъждовно; има повишена вероятност на места валежите да са значителни. Температурите ще са с малък дневен ход и максималните ще са с 10-15 градуса по-ниски в сравнение с предишните дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай