Слънчев и топъл ден днес, но стана ясно кога иде големият студ

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 27°

Слънчев и топъл ден днес, но стана ясно кога иде големият студ | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 27°.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 14°.

По Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В петък и събота ще остане слънчево. В нощните и сутрешните часове ще е почти тихо и на места в Източна България ще има ниска облачност или мъгла. През деня ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Температурите още малко ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 28° и 33°, минималните – предимно между 12° и 17°. В неделя ще започне промяна на времето. В Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от около 20° в западните райони до 30°-32° на места в Горнотракийската низина. Привечер и през нощта валежите ще обхванат и източните райони; там вятърът временно ще бъде от североизток. По линията на преминаващия фронт валежите ще са интензивни и с гръмотевици. В понеделник ще бъде облачно, ветровито и дъждовно; има повишена вероятност на места в Централна и Североизточна България валежите да са значителни. Температурите ще са с малък дневен ход и максималните ще са с 10-15 градуса по-ниски в сравнение с предишните дни. През нощта срещу вторник валежите постепенно ще спират, най-късно в източните райони, през деня и облачността ще започне да се разкъсва. Доста хладно време, с предимно умерен северозападен вятър, който ще отслабне. Сутрешните температури ще са по-ниски, а дневните съвсем слабо ще се повишат. В сряда ще преобладава слънчево време, без валежи. Вятърът ще се ориентира от юг, ще бъде слаб. Сутрешните температури ще са предимно между 6° и 11°, дневните – между 20° и 25°.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай