Скандал. Изритаха дисциплинарно кандидат президент

Доц. Милен Михов, издигнат за кандидат-президент от ВМРО

Скандал. Изритаха дисциплинарно кандидат президент | StandartNews.com

Доц. Милен Михов, издигнат за кандидат-президент от ВМРО, е бил дисциплинарно уволнен от Великотърновския университет за „уронване на престижа на висшето учебно заведение”. Това съобщиха от ръководството в официална позиция до медиите.

„Сред мотивите за уволнението му има и такива, от които би следвало да се заинтересува и Прокуратурата”, посочват още от ръководството на ВТУ. И изреждат причините за отстраняването на Михов: нарушил точка от закона, според която членове на академичния състав са длъжни да не провеждат политическа или религиозна агитация във висшето училище; саботирал работата на Академичния съвет; възпрепятствал решаването на въпроси, свързани с ВТУ, в Комисията по образование в НС; обиждал ректора и ръководството на университета с изказвания от парламентарната трибуна; причинил фалит на ВТУ, когато бил помощник-ректор и др.

 За уволнението си съобщи самият доц. Михов преди месец. По думите му дисциплинарната санкция е за това, че „публично критикувах стила и начина на управление на настоящото ръководство и подадох сигнал в прокуратурата“, пише вестник „Борба”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай