Синоптиците вече алармират! Иде много лошо и студено време

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28° и 33°, в София – около 29°

Синоптиците вече алармират! Иде много лошо и студено време | StandartNews.com

Времето днес отново ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места в низините, главно в Източна България, ще има мъгли. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. Дневните температури още малко ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 28° и 33°, в София – около 29°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 17°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В събота ще остане предимно слънчево. В сутрешните часове ще е почти тихо и на места в Източна България и котловините ще има ниска облачност или мъгла. През деня ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 29° и 34°, минималните - между 12° и 17°. В неделя в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от около 20° в западните райони до 32° на места в Горнотракийската низина. Привечер валежите ще обхванат и източните райони; там вятърът временно ще бъде от североизток. По линията на фронта валежите ще са интензивни и с гръмотевици. В понеделник ще бъде облачно, ветровито и дъждовно; има повишена вероятност на места в Централна и Североизточна България валежите да са значителни. Температурите ще са с малък дневен ход и максималните ще са с 10-15° по-ниски в сравнение с предишните дни. През нощта срещу вторник валежите постепенно ще спират, най-късно в източните райони, през деня и облачността ще започне да се разкъсва. Доста хладно време, с предимно умерен северозападен вятър, който ще отслабне. Сутрешните температури ще са по-ниски, а дневните съвсем слабо ще се повишат. В сряда ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е тихо и минималните температури ще са доста ниски - между 3° и 8°, а в котловините и по високите полета - между 0° и 3° и там ще се образуват слани. През деня ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 20° и 25°. В четвъртък от северозапад, в източните райони от север с предимно умерен вятър ще нахлуе хладен въздух, дневните температурите слабо ще се понижат. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай