Синоптици бият аларма! Какво ще е времето

Метеорологичната прогноза за идните дни

Синоптици бият аларма! Какво ще е времето | StandartNews.com

Валежите, които започнаха вчера в Западна България, продължиха и през нощта и от началото на валежната обстановка най-голямо е количеството в Драгоман - 28 л/кв.м, колкото и на Черни връх.

Днес главно в Южна и Източна България валежите ще продължат, като в Родопите и източните райони количествата ще са значителни и ще има и условия за гръмотевици.

Максималните температури ще са между 16° и 21°, в югоизточните райони до 24°-25°, в София около 16°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България от север-североизток.

Валежите на места над източните райони ще продължат до полунощ. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, за София около 8°. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Утре, в първия ден от новата седмица, ще бъде предимно слънчево, в комбинация със слаб до умерен северозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от юг. Максималните температури ще се повишат в сравнение с днес и ще са между 19° и 24°, в София около 20°.

И по Черноморието ще е слънчево, с изолирани сутрешни превалявания над крайните северни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 21°-24°. Вълнението на морето ще е слабо.

В планините ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Температурите и там слабо ще се повишат и в курортите се очакват между 9 и 22 градуса.

Във вторник ще бъде слънчево, а дневните температури ще се повишат и ще достигат на места 26°-27°. В сряда на отделни места в Западна и Северна България ще превали краткотрайно, но ще остане топло за периода, като затоплянето ще продължи и в четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай