Силен вятър ще тормози половин България

Очакванията са за пориви със скорост до около 90 км/ч

Силен вятър ще тормози половин България | StandartNews.com
  • Очакванията са за пориви със скорост до около 90 км/ч

Днес ще духа умерен, главно в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - временно силен вятър от запад-северозапад, очакват синоптиците. Ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Превалявания от дъжд ще има на места в северозападните райони. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по северното крайбрежие - силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива. По-значителна ще е над западната част на Стара планина и на места там ще превали дъжд, а по най-високите върхове - слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от северозапад.

В четвъртък ще има променлива, често значителна облачност, а на места, с по-голяма вероятност в Северна България, ще има и слаби превалявания. Ще бъде ветровито, а температурите ще останат почти без промяна. В петък и през почивните дни ще бъде предимно слънчево. Очаква се и съществено затопляне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай